Integritet. Den vigtigste bestanddel i et lykkeligt liv


Integritet vil sige at have sin egen mening, og at have modet til at stå ved den mening.

Hvis du ikke er herre over dit eget liv og ikke føler, at du kan forme det, som du vil, er denne artikel helt sikkert noget for dig.

Den handler om, hvad integritet er, hvorfor det er så vigtigt, og hvordan man får sin integritet tilbage, hvis man har mistet den. Jeg vil til sidst beskrive de nøjagtige trin, du skal tage, for at få det liv, som du altid har drømt om.

Integritet giver respekt.
Integritet er at have sin egen mening, og at have modet til at stå ved den mening.

Hvad er personlig integritet?

Som sagt betyder det, at have sin egen mening, og at have modet til at stå ved den mening.

En person, der altid gør, hvad andre ønsker af ham, selv om det går imod hans egen overbevisning, har ikke integritet. En person, der ikke tør sige sin mening og sin holdning, har ingen integritet.

Integritet betyder ikke, at man skal være uenige med andre. Det betyder blot, at man observere en ting, forstår den, danner sin egen mening og har modet til at kommunikere den mening.

Det betyder ikke, at man altid fortæller andre, at man er uenig med dem. Men man har altid modet til at ytre, hvad man her observeret, når man fortæller sin mening. Man fortæller aldrig, at man synes noget andet, end man rent faktisk gør.

Eksempel: Du har den holdning, at det er dumt at tage stoffer. Men en dag spørger en af de lidt ældre populære fyre, om I ikke skal ryge en joint sammen. Hvis du siger ja og gør det, mister du lidt af din egen integritet. Hvis du foreslår ham, at I laver noget andet i stedet, kan du beholde din integritet.

Hvorfor er integritet så vigtig?

Ovenstående eksempel kan godt ved første øjekast se ret uskyldig ud.  Man kunne godt argumentere for, at en enkelt joint ikke er særlig farlig for hverken krop eller sind. Det er ikke det at ryge en joint, der er det farlige. Det der er farligt, er at gøre noget, som går imod, det man ved, der er rigtigt.

Efterhånden som man gang på gang overtræder sin egen integritet, bliver man til sidst bare en nikkedukke, der gør og siger det andre ønsker.

Fra et blad i vinden til en urokkelig klippe

Interview med Alex Andersen.

”Jeg blev interesseret i Dianetik, for at se hvor meget jeg kunne blive til. Jeg holdt konstant mig selv tilbage. Jeg længtes efter den frihed, der er i at turde sige sin mening og ikke bekymre sig om, om andre er enig eller uenig.”

 • Dianetik: Den Moderne Videnskab om Mental Sundhed – bog
  180,00 DKK
 • Dianetik pakke: bog og DVD
  290,00 DKK
 • Hvordan man bruger Dianetik DVD
  140,00 DKK

Dianetik gav mig min personlige integritet tilbage

”Jeg blev anbefalet Dianetik terapi og må sige, at det har virket over al forventning.

Jeg er blevet meget mere ”aggressiv.” Ikke på en dårlig måde, men på en god måde. Hvis en anden prøver at jorde en mening eller holdning, jeg har, kan jeg i dag forklare, hvorfor jeg mener det, jeg gør. Jeg trækker ikke længere mig selv tilbage i min egen skal, og kun siger det, som jeg regnede med andre folk gerne ville høre. I dag tør jeg sige og forsvare min egen mening.

Efter Dianetik tør jeg sige og forsvarer min mening.
I dag tør jeg sige min mening selv om andre måske er uenige.

Jeg synes ikke længere, at jeg ikke er god nok til en pige. Jeg er ikke længere bange for at blive afvist, hvis jeg siger noget forkert.

Alt det blev opnået efter kun 15 timers Dianetik!

Jeg anbefaler alle at prøve Dianetik terapi.”

Man kan ikke opnå succes uden at have integritet

En succesfuld person former omgivelserne efter sine ønsker. Han går op i og bruger tid på de ting, som han finder interessant. Han er gift med den dame, han ønsker at være gift med. Han har det job, som han ønsker sig osv.

En person, der ikke har succes, bliver formet af sine omgivelser. Han har så mange gange opgivet at sige sin mening og gennemtrumfe sin mening, at han til sidst giver op. Derefter bliver han mere eller mindre styret af andres ønsker og holdninger. Han bliver som et blad, der blæser hid og did i vinden.

Vi har alle mødt mennesker, som bare sagde det, som de troede folk gerne ville høre. Sådanne mennesker får ingen respekt fra andre.

Man kan ikke være lykkelig, hvis man ikke følger den vej, man ved, der er den rigtige.

Lykke og integritet hænger altså sammen. En person, der har modet til at sige sin mening, og gør de ting, som han mener er de rigtige ting at gøre, kan opnå lykke. Modsat har en person, der ikke tør stå ved og sige sin mening, ingen chance for at opnå lykke!

To veje til integritet

Der er to måder eller veje, som man kan følge for at opnå et integritetsfyldt liv.

 • Dianetik terapi. Det er den letteste måde. Du kan læse om dianetik terapi i bogen ”Dianetik, Den moderne videnskab om mental sundhed”.
 • Den anden måde kræver en smule selvdisciplin, men for dem, der allerede besidder integritet i høj grad, er det en god vej. Den består af flere trin.
 • Før du laver en mening om noget, skal du først undersøge tingen eller sagen selv. Det skal gøres, indtil du forstår den.
 • Derefter kan du danne dig din egen mening. Husk din mening skal dannes på grundlag af dine egne observationer, og ikke på grundlag af andres holdninger.
 • Når din holdning er grundlagt på virkelig forståelse af tingene, er det betydelig lettere, at have modet til at stå ved den. Men det kræver stadig mod at turde sige, hvad man har observeret, hvis det går imod flertallets mening.
Integritet kræver, at man har modet til at være alene med sin mening.
En af bestanddelene i integritet er at have modet til at stå alene med sin mening.

Hvis du finder ud af, at du ikke har modet til åbent at stå ved det, som du har observeret, bliver du nød til at få Dianetik terapi.

 • Dianetik: Den Moderne Videnskab om Mental Sundhed – bog
  180,00 DKK
 • Dianetik pakke: bog og DVD
  290,00 DKK
 • Hvordan man bruger Dianetik DVD
  140,00 DKK

Kontakt Dianetik Centret på tlf: 33335577 eller mail: kontakt@dianetikcentret.dk for at bestille tid til Dianetik terapi eller ønsker mere information.